Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція відпустила затриманих після візиту депутатки Тимошенко

Субота, 14 травня 2011, 17:33

Щодо затриманих учасників акції "День гніву" міліція склала адміністративні протоколи, після чого відпустила їх по одному.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", усі звільнені вийшли з міліцейського автобуса, припаркованого біля будівлі Верховної Ради, куди вони були поміщені раніше відразу після затримання.

Начальник центру громадських зв'язків київської міліції Володимир Поліщук сказав агентству, що потім всі затримані отримають повістку до суду, де і будуть розглядатися складені щодо них протоколи про адміністративні правопорушення.

Як повідомляє УНІАН, п`ятеро активістів були затримані "Беркутом" під час проведення "Дня гніву", після чого їх помістили в автобус, припаркований біля будівлі Верховної Ради.

Як повідомляв нардеп від БЮТ-Батьківщины Михайло Волинець, спочатку затриманих було семеро. Проте двох із них відпустили практично одразу.

Решту затриманих хотіли відвезти до районного відділення міліції. Проте на місце приїхала народний депутат Наталія Королевська (БЮТ-Батьківщина), яка пробилася до затриманих в автобус, та зажадала від представників міліції звільнити активістів.

В результаті переговорів нардепа з міліцією був знайдений компромісний варіант: на активістів складені адміністративні протоколи, після чого Королевська вивела їх з автобуса.

Разом з тим, як повідомили УНІАН у київській міліції, під час сутички постраждав один міліціонер. Правоохоронця вдарили в пах, наразі він госпіталізований.

Водночас співробітниками міліції був затриманий автомобіль активіста "Спільної Справи" Олега Загребельного, який перевозив каремати та спальні мішки для учасників акції протесту.

Як повідомляє прес-служба громадянського руху "Спільна справа", автомобіль було затримано близько 16:00 на вулиці Грушевського. Документи на автомобіль вилучено без пояснень. Співробітник міліції повідомив Загребельного, що його автомобіль наказано не допускати до місця проведення акції.

Прес-служба також відзначає, що парк для вільного відвідування так і не розблоковано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування