Киянам знизять квартплату. Але не всім

Понеділок, 16 травня 2011, 10:26

У липні для мешканців приблизно півсотні столичних будинків квартплата може знизитися в середньому на 10-50 копійок за квадратний метр.

Як пише газета "Сегодня", таке рішення ухвалили в Київській адміністрації.

У публікації наголошується, що якщо у киянина житло площею 50 квадратних метром і він "потрапить в коло щасливчиків", то платити буде на 5, а то й 25 гривень менше.

"Відраховувати за утримання будинку понад 3 гривень за "квадрат" - це дорого, вважають у мерії, тому тут збираються зменшувати площу прибудинкової території", - пише видання.

Перший заступник глави КМДА Олександр Мазурчак заявив: "Ми вирішили знизити тариф, виключивши з плати за прибудинкову територію дитячі та спортивні майданчики, сквери, якими користуються жителі кількох будинків, а платить тільки один будинок".

"У бюджеті столиці ми постараємося знайти кошти, щоб оплачувати їх прибирання і не перекладати на мешканців. До того ж ми знайшли помилки жеків: наприклад, в тариф вони включили обслуговування службового автомобіля начальника жеку. Це неправильно. Начальник жеку може мати авто, але не мешканці повинні його оплачувати", - розповів він.

У Головному інформаційно-обчислювальному центрі, який займається платіжками, уточнили, що змінювати квартплату будуть лише тим, у кого вона вище 3 гривень за "квадрат".

Керівник ГІОЦ Станіслав Каплуненко зазначив: "Крім того, ми беремо до уваги тільки комунальні будинки, тому в цей список не входять ОСББ та кооперативи. А також тариф не зміниться в невисоких будівлях з невеликою кількістю мешканців - тут знизити ніяк не вийде".

"Перераховувати тариф за березень, квітень і травень вже не будуть. Знижений тариф мешканці отримають в липні в платіжці за червень", - заявив він.

Як пише газета, "наступного тижня, після того, як все перерахують, влада обіцяє дати адреси будинків, де зміниться квартплата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування