Скандал із керівником МВФ турбує Україну

Понеділок, 16 травня 2011, 20:14

Глава наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко стурбований наслідками арешту голови МВФ Домініка Стросс-Кана для фонду та світової економіки загалом.

Про це він заявив у Лондоні на Українському інвестиційному саміті, повідомляє агентство ВВС.

Порошенко сказав, що уважно стежить за повідомленнями у зв'язку з арештом Стросс-Кана у США через звинувачення у статевих домаганнях, але його не цікавлять, як він висловився, подробиці для "жовтої преси".

"Безумовно, я уважно стежу, але не з позицій зацікавленості до жовтої преси і, що там саме відбувалося, і в якому процесі", - зазначив Порошенко.

Він заявив, що його непокоять ризики, які "постають перед світовою економікою у зв'язку з дестабілізацією ситуації в Міжнародному валютному фонді".

Окремо він зазначив, важливість для Європи того, що "не відбулася зустріч Стросс-Кана з Меркель".

Порошенко також висловив думку, що зараз важливо не те, хто буде наступником Домініка Стросс-Кана, а те, "що Україна на сьогодні прив'язана до фінансування Міжнародного валютного фонду".

"Дестабілізація всередині МВФ точно не сприяє стабільності в Україні. Для мене це очевидно. Звичайно, що я не радію з цього", - пояснив Порошенко.

Голова наглядової ради НБУ наголосив, що МВФ зараз для України є життєво важливим кредитором.

Як відомо, Домінік Стросс-Канн очолював МВФ саме в час, коли фонд 2010 року погодився виділити Україні понад 15 мільярдів доларів для порятунку української фінансової системи та банків в умовах міжнародної фінансово-економічної кризи.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування