Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко, Гузар, Шкляр і Драч просять Луценка припинити голодування

Вівторок, 17 травня 2011, 11:01

Партія "Батьківщина" та її лідер Юлія Тимошенко закликають екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка припинити голодування.

Про це йдеться у заяві партії.

"Я як ніхто інший розумію причини, які змусили Юрія Луценка вдатися до радикальних дій – оголосити голодування на знак протесту проти тотального беззаконня та огульних політичних репресій", - заявила Тимошенко.

"Однак надзвичайно важливо, щоб ти, Юра, розумів: ницість і аморальність влади не варті  людського життя. Особливо твого – нашого друга, колеги, політичного лідера всеукраїнського масштабу. Подумай і про своїх рідних", - звернулася вона до Луценка.

Блаженніший Любомир Гузар також звернувся до Луценка із проханням зупинити голодування.

"Не беруся робити якісь аналізи, бо під цим оглядом не почуваюся властиво компетентним, але з чисто християнських та людських взглядів хочу просити Вас зупинити Вашу голодівку, бо вона не знаходить належного відгуку у влади", - пише Гузар, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

“Ваша жертва повинна б бути потужним засобом пробудження, але, на жаль, духовна атмосфера, у якій живемо, не дає на це багато надії. А шкода життя. В наших обставинах треба жити, щоб надіятися на перемогу”, - наголосив він.

Крім того, українські діячі культури та мистецтва закликали Луценка припинити голодування та захищати себе в суді.

"Подальше голодування незворотньо погіршить стан Вашого здоров'я, медикаменти припинять підтримувати Вашу життєдіяльність і Ви принесете себе в жертву. Суб'єкти владних повноважень, радше за все, спишуть це на Ваш власний вибір і вдадуть, що нічого не сталося, що все було “в межах чинного законодавства”. В очах людей Ви, можливо, станете жертвою, “ворогом влади, котрий не зламався”, героєм-мучеником. Але ви будете мертві", - зазначено у листі митців.

Під листом, зокрема, підписалися поет Іван Драч, письменник Василь Шкляр, видавець Іван Малкович, лідер гурту “Мандри” Сергій Фоменко, співачка Марія Бурмака, письменниця Світлана Поваляєва.

Як відомо, раніше ззакликом припинити голодування до Луценка звернувся голова УПЦ Київського патріархату Філарет і колишній політв’язень, БЮТівець Левко Лук’яненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування