У Єжеля заявляють, що миротворці в Кот-д'Івуарі й без закону законні

Вівторок, 17 травня 2011, 11:28

У Міноборони заявляють, що ніяких підстав говорити про незаконність перебування військовослужбовців у Кот-д'Івуарі немає.

Про це заявив прес-секретар міністра оборони Олександр Клубань, передає Інтерфакс.

"Згідно з попередньо погодженими документами і відповідно до указу перебування нашої місії у Кот-д'Івуарі протриває до 31 травня поточного року", - розповів Клубань.

Він проінформував, що 4 травня поточного року українська сторона одержала листа від ООН із проханням продовжити перебування українського контингенту.

"Через 4 дні ми виробили всі документи й узгодження,  8 травня  вони були спрямовані до МЗС і Кабінету міністрів. Далі всі питання внутрішньодержавного характеру по ухваленню рішення щодо перебування", - додав Клубань.

Прес-секретар Мінобоорони також проінформував, що в середу, 18 травня, планується засідання РНБО, на якому це питання буде вирішуватися.

"Тобто перебування наших військовослужбовців у Кот-д'Івуарі законно й ніяких підстав говорити про те, що ми перебуваємо там незаконно, на сьогоднішній день немає", - резюмував Клубань.

Як повідомлялося, 16 травня заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що український миротворчий контингент перебуває у Кот-д'Івуарі з 4 травня незаконно.

Він аргументував це тим, що рішення про збільшення загальної чисельності контингенту до 60 військовослужбовців на період до 3-х місяців набуло чинності 4 лютого поточного року й ніякі додаткові рішення з того моменту не приймалися.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування