У Генпрокуратурі вважають, що Власенко тисне на слідство у справі Луценка

Вівторок, 17 травня 2011, 17:18

Слідчий в особливо важливих справах Генпрокуратури Сергій Войченко вважає звинувачення захисника Сергія Власенка на його адресу тиском на слідство у справі Юрія Луценка.

Про це повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Войченко вважає, що заява Власенко про те, що за наслідки голодування Луценка відповідальність несе особисто він "тиском на слідство і суд, а також спробою перекласти відповідальність за добровільне голодування Луценка".

Він нагадав, що вказану кримінальну справу направлено до Печерського райсуду Києва, і згідно з кримінального-процесуальним законодавством слідчий не має права приймати на цій стадії будь яких процесуальних рішень.

"Окрім того, Сергій Власенко не може втручатися у вказану кримінальну справу, до якої не має ніякого процесуального відношення, і як досвідчений юрист мав би про це знати", - заявив Войченко.

У свою чергу Власенко заявив, що він як громадянин має право "вільно висловлювати свої думки, зокрема, про відповідальність слідчого Генпрокуратури" за стан здоров’я  Луценка.  

"Дійсно, на цій стадії слідчий Генпрокуратури не має права ухвалювати процесуальні рішення і, відтак, впливати на стан здоров’я Луценка. Водночас, Сергій Власенко вважає, що, саме сьогодні, коли стан здоров’я Луценка став критичним, прокуратура фактично скинула з себе відповідальність за його життя", - йдеться у повідомленні прес-служби БЮТ.

Власенко переконаний, що  Войченко "своїми діями примусив Луценка вдатися до голодування, що у всьому світі вважається крайнім заходом протесту".

Як відомо, Власенко заявив, що Луценко "може вмерти" найближчим часом через голодування і поклав за це відповідальність особисто на Войченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування