Фонд держмайна хоче розпродати 700 заборонених об’єктів

Вівторок, 17 травня 2011, 20:14

Фонд державного майна ініціює виключення з переліку заборонених до приватизації близько 700 підприємств багатьох секторів.

Про це заявив глава ФДМ Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це підприємства авіабудування, Національного космічного агентства, солевидобувні, вино-горілчані, з виробництва та ремонту залізничної техніки, ряд підприємств оборонного замовлення", - сказав він на 7-й щорічной конференції Інституту Адама Сміта "Український інвестиційний саміт", що проходить в Лондоні 15-18 травня.

Рябченко також повідомив, що протягом двох років буде проведена приватизація компаній електроенергетики.

"З теплової приватизації та енергопостачання держава повинна піти, тому що вже половина ринку приватизована", - зазначив глава приватизаційного відомства.

Він уточнив, що цього року на продаж будуть виставлені енергогенеруючі компанії "Дніпроенерго" і "Західенерго", а також дев'ять енергопостачальних компаній.

"Будемо продавати пакетами по чотири компанії: одну генеруючу компанію і три обленерго, через два місяці - ще чотири, а потім три обленерго", - пояснив голова ФДМ.

Він спрогнозував, що до кінця року вдасться продати або всі 11, або перші вісім.

У той же час він відзначив, що в статутному капіталі НАК "Енергетична компанія України" залишаться блокуючі пакети по 25% +1 акція.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...