Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марічка Бурмака про Луценка: "Влада не знає, як вийти з цієї ситуації"

Середа, 18 травня 2011, 09:01

Співачка Марія Бурмака, вважає, що голодування, до якого вдався екс-голова МВС Юрій Луценко, може бути заслабким методом протидії чинній владі.

"Сили трохи не рівні: Юрій Луценко, який стрімко втрачає здоров’я, і влада, яка, здається,  навіть не знає, якого фіналу чекати", - сказала вона Радіо "Свобода".

"Влада сама не знає, як вийти з цієї ситуації", - вважає Марічка Бурмака.

На її думку, "ціною свого здоров’я, можливо, навіть життя, не варто зараз боротися".

"І найголовніше, що не можна зараз Юру втратити, зараз має бути якась підтримка, якісь конструктивні дії. Він зараз повинен себе зберегти. Він потрібен Україні, він потрібен своїм близьким, своїм друзям", - сказала співачка.

Як відомо, Марія Бурмака та інші діячі культури – зокрема, письменники Іван Драч, Василь Шкляр, Світлана Поваляєва, видавець Іван Малкович та лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко – у вівторок, 17 травня, закликали Луценка припинити голодування.

Також до цього арештованого екс-голову МВС закликали голова УПЦ Київського патріархату Філарет, колишній предстоятель Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, а також колишній політв’язень Левко Лук’яненко та екс-прем’єр-міністр і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Юрія Луценка затримали наприкінці минулого року. Наразі діє рішення суду про утримання колишнього міністра під вартою до 27 травня.

Луценко уже 21 день голодує на знак протесту проти такого заходу запобіжного заходу як арешт, який називає невмотивованим і безпідставним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...