Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зрозумів, що він має вдосконалювати етнонаціональну політику

Середа, 18 травня 2011, 11:29

В Україні потрібно вдосконалювати засади державної етнонаціональної політики.

Про це заявляє президент Віктор Янукович у своєму зверненні у зв’язку з 67-ми роковинами депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей, опублікованому на сайті глави держави.

"Минає 67 років відтоді, як за декілька травневих днів з Кримського півострова було депортовано на чужину майже 200 тисяч кримських татар… Насильного виселення сталінським режимом у 40-ві роки минулого століття зазнали також болгари, вірмени, греки, італійці, німці, представники інших етносів, що населяли кримську землю", - зазначив президент.

Він констатував, що "здобуття Україною незалежності відкрило для виселенців шлях до рідної землі, і тепер ми можемо пишатися розмаїттям нашої багатонаціональної культурної спадщини".

"Ми по праву гордимося тим, що за роки незалежності в Україні не було серйозних міжнаціональних конфліктів. Це свідчить, що ми – єдиний народ, монолітність якого не вдасться порушити ніколи і нікому", - заявив Янукович.

"Але попереду ще багато роботи. Слід удосконалювати засади державної етнонаціональної політики, утверджувати міжкультурний діалог та толерантність у суспільному житті, активізувати вирішення проблем, пов'язаних з облаштуванням на батьківській землі депортованих та їх нащадків", - визнав він.

За словами Януковича, "маємо усвідомити, що злагода та громадянський мир – це наш найцінніший здобуток і запорука успішного розвитку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування