Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львова не відберуть матчі "Євро-2012" через події 9 травня

Середа, 18 травня 2011, 14:06

УЄФА не буде відбирати у Львова право на проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року через сутички під час святкування Дня Перемоги.

Про це заявив директор місцевого організаційного комітету турніру Маркіян Лубківський на прес-конференції в Харкові, коментуючи ідею Компартії відібрати у Львова право проведення матчів Євро-2012, повідомляє "Інтерфакс".

"Я б не хотів, щоб Комуністичною партією розігрувалася якась карта й тривала кампанія щодо того, які міста гідні приймати Євро-2012, які неварті", - сказав Лубківський.

"КПУ не є тим інститутом, який може визначати формат турніру. Єдиною структурою, яка визначає формат, - це УЄФА. Сьогодні питання зміни формату не стоїть на порядку денному УЄФА", - заявив він.

Крім того, директор МОК підкреслив, що в Україні сьогодні немає жодного міста, яке було б готове до турніру тією ж мірою, що й Київ, Харків, Львів і Донецьк.

"Ні Дніпропетровськ, ні Одеса сьогодні не готові, і не зможуть підготуватися за рік до турніру", - сказав він.

Водночас, Лубківський зазначив, що події 9 травня у Львові були розглянуті й проаналізовані УЄФА, бо Союз "уважно ставиться до проблем безпеки на території Євро-2012".

Директор Місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні також повідомив, що для Харкова проблема тренувальних баз до чемпіонату 2012 року перестала бути актуальною, але залишаються питання безпеки, громадського транспорту й медицини.

"Питання підготовки тренувальних баз до Євро-2012 перестало бути критичним для Харкова", - сказав Лубківський.

Він зазначив, що база в селищі Високий суттєво розширюється, високими темпами будується база "Сонячний", також розглядається варіант використання в якості тренувального комплексу стадіону "Динамо" і готелю "Космополіт".

"Також будується готель у гольф-клубі на 45 місць. Єдине - потрібно упорядкувати прилеглий стадіон "Олімпік", який розташовано за 600 м від гольф-клубу", - зазначив директор Євро-2012 в Україні.

"Залишаються питання з безпеки, руху громадського транспорту, медицини. Але ми працюємо з Харковом щодо цих питань, я постійно зустрічаюся з мером і губернатором", - сказав Лубківський.

Крім того, він презентував у Харкові логотип волонтерів Євро-2012, розроблений компанією "Brandia central". Логотип виконаний у вигляді латинської букви V, яка є буквою волонтерів і символізує перемогу, пристрасть, солідарність і єдність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...