Кукловоди підводять Україну до "безпрограшного варіанту" - Ющенко

Середа, 18 травня 2011, 17:38

Протистояння в Україні зрежисовано ззовні, вважає екс-президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав журналістам, коментуючи події у Львові 9 травня, повідомляє УНІАН.

"Це план, ідеологи якого знаходяться не в Україні. Творити антагонізм в Україні – це значить ослабляти Україну", - заявив Ющенко.

"Є кукловоди, для яких п’ята колона в Україні, фронти - лівий чи правий, радикальна поведінка в Україні є затребувані. Бо найбільший неспокій і непорозуміння, найбільшу шкоду солідарності українській може нанести саме крайній підхід", - зазначив він.

"Країну підводять до того, коли на фініші залишається на виборах влада, яку ненавидять, і ліві радикали, яких ще більше ненавидять і бояться. І формується безпрограшний варіант", - наголосив Ющенко.

На його думку, львівські події зрежисовані, оскільки без режисури неможливо привезти молодиків "з города-героя Одеси у двічі Ордена Леніна Львів".

Ющенко припускає, що провокація є місією окремих політичних сил.

"Родина" завжди буде грати на розколі і буде рясно і безмежно фінансуватися з того джерела, яке знаходиться не в Україні. І якщо ця провокація запланована, щоб виникло протистояння, то два українці зведені у протистоянні - один б’є іншого", - сказав екс-президент.

На думку Ющенка, святкувати 9 травня в такому контексті "може нація, яка не визначена".

"Бо якщо в тебе немає самооцінки і ти не розумієш, хто ти, що це за день 9 травня і що він для тебе може означати, тоді виникає можливість такого сценарію, який був у Львові", - сказав він.

"Львів – не причина, Львів – наслідок нашого слабкого національного духу, нашої слабкої самоідентифікації, самооцінки", - наголосив екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування