Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Офіцери і ветерани армії просять випустити екс-чиновника

Середа, 18 травня 2011, 21:11

Ряд офіцерів, працівників та ветеранів Збройних сил України просять звільнити з-під варти колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка.

Відповідне звернення направлене до президента Віктора Януковича та генпрокурора Віктора Пшонки, з проханням забезпечити дотримання громадянських прав, повідомляє УНІАН.

У зверненні, яке підписали понад 40 осіб, нагадується, що Іващенко, якого звинувачують у службових зловживаннях та сприянні в незаконному відчуженні майна, вже понад вісім місяців перебуває під вартою.

"Усіх нас, хто працював із Валерієм Володимировичем упродовж 2007-2010 років у Міністерстві оборони, особливо обурюють звинувачення його, як зазначено в оголошеному обвинувальному висновку, у "погіршенні стану бойової готовності Збройних сил" та "підриві авторитету Міністерства оборони", - наголошується у зверненні.

Колеги Іващенка вважають, що такі твердження є "абсолютно надуманими та не відповідають дійсності".

"У надзвичайно жорстких умовах вкрай обмеженого фінансування потреб Збройних сил України у 2009 році (мабуть, найгіршим за всю їх історію)..., він зумів, разом з керівництвом Збройних сил, утримати ситуацію під контролем, не допустити незворотних руйнівних процесів у військах та в органах військового управління", - переконані автори звернення.

"Виходячи із заслуг та авторитету Іващенка, що характеризують його як чесну і порядну людину, яка по-справжньому вболіває за Україну, ми вважаємо, що немає необхідності та підстав для його подальшого утримання під вартою на час розгляду справи у Печерському районному суді Києва", - зазначають ветерани і офіцери.

"В цих умовах, коли виникає серйозна загроза здоров’ю Іващенка ми вважаємо, що слідство має змінити обраний стосовно нього запобіжний захід", - також зазначається у зверненні.

Офіцери та ветерани переконані, що "у матеріалах справи відсутні докази, що обвинувачений може ухилитися від суду або має намір перешкоджати встановленню істини у справі чи є небезпечною для суспільства людиною".

"Він не належить до жодної політичної партії", - також констатується у документі.

У зв’язку з чим, колеги по роботі, ветерани, товариші по спільній службі на космодромах Байконур і Плесецьк, працівники підприємств ракетно-космічної галузі висловили глибоке занепокоєння ситуацією, що складається навколо порушення громадянських прав і свобод Іващенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...