Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Голова МВФ подав у відставку після секс-скандалу

Четвер, 19 травня 2011, 08:56

Домінік Стросс-Кан подав у відставку з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду.

18 травня він проінформував Раду директорів МВФ у листі про свій намір піти з цієї посади "негайно", повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на прес-службу МФВ.

"Леді й джентльмени, члени Ради: З надзвичайним жалем я змушений подати прохання про відставку з посади директора-розпорядника МВФ", - говориться в листі.

"Я думаю зараз у першу чергу про мою дружину, яку я люблю найбільше на світі, про моїх дітей, про мою родину, про моїх друзів. Я думаю про моїх колег по роботі у Фонді, разом ми зробили такі великі справи за останні три роки й не тільки", - пояснює Стросс-Кан.

"Для всіх я заявляю, що з найбільшою твердістю я заперечую всі обвинувачення, які зроблені проти мене", - заявляє він.

"Я хочу захистити ту інституцію, якій я з честю й відданістю служив, і особливо, особливо, я хотів присвятити всі мої сили, весь мій час і всю мою енергію, щоб довести мою безвинність", - зазначає Стросс-Кан.

Прес-служба фонду повідомляє, що МВФ "обговорить у найближчому майбутньому в режимі відповідної процедури обрання нового директора-розпорядника".

Поки Джон Ліпскі залишається виконувачем обов’язків директора-розпорядника.

За даними "The Wall Street Journal", європейські уряди все більше схиляються до того, щоб запропонувати в якості нового керівника МВФ міністра фінансів Франції Крістіну Лагард. Зокрема, на підтримку її кандидатури вже публічно висловився міністр фінансів Швеції Андерс Борг.

Згідно з традицією, посаду керівника Міжнародного валютного фонду обіймає європеєць, а Світового банку - представник США.

Як відомо, у минулі вихідні Стросс-Кан був арештований у США за обвинуваченням у сексуальних домаганнях. Він перебуває в нью-йоркській в'язниці Райкерс Айленд

У четвер адвокати планують почати спробу домогтися його звільнення під заставу.

Стросс-Кан вважався одним із імовірних кандидатів від Соціалістичної партії на виборах президента Франції 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування