Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Депутат Київради звинуватив Колеснікова у брехні

Четвер, 19 травня 2011, 20:18

Заява віце-прем'єра, міністра інфраструктури Бориса Колеснікова про те, що міністерство не отримувало документи про "Київську фортецю", не відповідає дійсності.

Про це сказав глава постійної комісії Київради з питань культури і туризму БЮТівець Олександр Бригінець, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ця інформація є неправдивою. У всякому разі, припускаю, що Колесніков не читає свою пошту. Але його служби напевно читають і повинні були повідомити шановному чиновнику про те, що з Київради 4 травня 2011 року на його ім'я надійшов лист з повідомленням про руйнування валу та вимогою припинити роботи", - повідомив депутат Київради.

Бригінець також уточнив, що 13 травня був ще один лист з проханням підтримати колективне звернення керівників 10 київських музеїв з цього ж приводу і сам лист музейників.

За словами депутата, листи з Київради в Кабмін доставляються спеціальними кур'єрами, а не звичайною поштою, тому говорити про втрату документа не доводиться.

Бригінець повідомив, що на першому засіданні комісії з розгляду питань, пов'язаних з проведенням НСК "Олімпійський" будівельно-монтажних робіт на території земельної ділянки "Київської фортеці", комісія доручила структурам КМДА звернутися в ДАБК з питання правомочності видачі документів на будівельно-монтажні роботи.

Крім того, комісія ухвалила рішення про необхідність замовлення НСК "Олімпійський" двох додаткових експертиз та ескізного проекту реставрації валів.

Також йшлося про тимчасове припинення будівельно-монтажних робот до отримання історико-містобудівного обґрунтування, історико-архітектурної довідки і остаточних висновків комісії.

Однак, роботи так і не були зупинені, підкреслив Бригінець.

Раніше Колесніков заявив, що ніяких документів про загрозу "Київській фортеці" у зв'язку з будівництвом НСК "Олімпійський" міністерство не отримувало.

"Нам потрібно визначитися - ми будемо проводити чемпіонат Європи чи ні. Раз вже назад дороги немає, значить, "Олімпійський" буде побудований і зданий в експлуатацію восени цього року", - заявив він.

"Що стосується музейників - ніяких офіційних документів, паперів ми не отримували. Якщо є така загроза - ми готові її розглянути, прийняти захисні заходи", - зазначав віце-прем'єр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування