Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС і БЮТ пішли з Ради через Луценка

П'ятниця, 20 травня 2011, 11:13

Фракції НУНС і "БЮТ-Батьківщина" покинули залу Верховної Ради на знак протесту проти утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка.

Про це заявив із трибуни лідер фракції НУНС Микола Мартиненко у п’ятницю після доповіді представника уряду.

"Його здоров’я і життя під загрозою. Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" та фракція "БЮТ-Батьківщина" в чергове вимагають від влади негайно звільнити з-під варти Луценка", - сказав він.

"Найменше зволікання після місячного голодування може потягнути за собою трагічні наслідки", - наголосив Мартиненко.

За його словами, прокуратура "скинула з себе відповідальність за здоров’я і життя опозиційного політика, а тепер цинічно дає поради: мовляв, заявляйте клопотання у судовому засіданні".

"Екс-міністру вже давно мав бути змінений запобіжний захід, але щодо нього влада застосовує подвійні стандарти", - заявив Мартиненко, зазначивши, що поки екс-голова МВС перебуває під вартою, "на волі спокійно гуляють ті, хто здійснював побиття громадян, зчиняв стрілянину, скоював мільйонні і мільярдні зловживання".

"Прокуратура з великими натяжками інкримінує Луценкові 970 тисяч гривень (зловживань), більше 90% яких, - це святкування, до речі, Дня міліції. А сумнозвісна, наприклад, фірма "Лівелла", яка завозить бензин без податків, нагріла держбюджет уже на декілька мільярдів гривень – і ніхто не затриманий, навіть не викликаний до Генпрокуратури", - сказав лідер фракції НУНС.

За його словами, "очевидним є вибірковий та політичний характер переслідування Юрія Луценка".

Мартиненко повідомив, що 87 депутатів фракцій НУНС і "БЮТ-Батьківщина" звернулися до Печерського райсуду Києва з закликом негайно звільнити Луценка з-під варти.

"Зібрано близько 100 підписів для того, щоб взяти на Юрія Луценка на поруки. В разі потреби, ми готові також негайно внести за нього грошову заставу - всю суму, яку інкримінують Луценку", - сказав він.

"Тоді зникнуть будь-які, навіть формальні, зачіпки для його подальшого тримання під вартою", - переконані в опозиції.

"Якщо Юрій Луценко не буде негайно випущений на волю, вся відповідальність за можливі трагічні наслідки його голодування повністю ляже на владу та її найвище керівництво", - наголосив лідер фракції НУНС.

"На сьогодні, в знак протесту проти переслідування опозиційних політиків та наших вимог ми покидаємо сесійну залу", - заявив Мартиненко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування