Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богословська таки запитала у росіян про Тимошенко

П'ятниця, 20 травня 2011, 22:31

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради направила в Генпрокуратуру Росії декілька запитів.

Про це повідомила глава Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин укладання в 2009 році газових угод з Росією, депутат від Партії регіонів Інна Богословська в ефірі Шустер Live.

Коментуючи кримінальну справу за підписаними в 2009 році газовими угодами порушену проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вона заявила:

"Ми дійсно направили до Генпрокуратури Росії декілька запитів, але це не стосується цієї справи (про підписання газових угод у 2009 році), це стосується факту державної зради".

"Це справа про підписання газових директив і спонукання до підписання газових угод, які в результаті завдали колосальних збитків країні", - додала депутат.

"Ми зараз запросили висновок експертний, який зроблено в рамках кримінальної справи, поки ми можемо ґрунтуватися тільки на офіційних заявах Генпрокуратури, що проведена судово-економічна експертиза... встановила збиток більше 3,6 мільярда гривень від цього контракту. І це зауважте тільки за півтора року роботи контракту", - заявила Тимошенко.

Раніше Богословська заявила, що Україна має намір просити Росію надати інформацію про закриття її Генпрокуратурою кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування