Ірина Луценко: "На 90% суд буде закритим"

Понеділок, 23 травня 2011, 09:39

Суд у справі проти екс-міністра внутрішніх справ Юрію Луценка буде на 90% закритим.

Про це сказала дружина Юрія Луценка Ірина в інтерв'ю "Газеті по-київськи" напередодні попереднього засідання печерського райсуду Києва, яке має відбутися в понеділок.

"У справі є 18-й засекречений том. Я його не мала права читати, тому що немає допуску. Зі слів Луценка, там містяться оригінали внутрішніх наказів, копії яких є в інших 46 томах. Тобто свідомо ввели секретний том, щоб зробити обвинувачувальний висновок секретним, зробити суд закритим, не допустити пресу", - заявила вона.

"У жодного нашого адвоката немає допуску до секретних матеріалів. Мені навіть у канцелярії суду сказали, що на 90% суд буде закритим", - повідомила Ірина Луценко.

"Ми розглядаємо декілька сценаріїв на понеділок: можуть не привезти Луценка, можуть привезти, але закрити суд і не допустити адвокатів, або взагалі проведуть прокурор і суддя тет-а-тет – за законом таке допускається на попередньому засіданні", - зазначила вона.

Дружина екс-голови МВС не хоче прогнозувати результат справи.

"Ми не боїмося суду - віримо в справедливість, жевріє надія. Але ситуація говорить сама за себе: надії дуже мало", - зазначила Ірина Луценко.

"Перед початком суду я хотіла б звернутися до народу: Луценко ще до Майдану був на вістрі найнебезпечніших подій, не ховався ні за чиї спини. Я прошу всіх небайдужих людей прийти в понеділок о 10.30 до будівлі Печерського суду підтримати Юру, висловити рішучий протест беззаконню й сваволі влади", - закликала вона.

Ірина Луценко також повідомила: "Євросоюз призначив кураторів по нашій справі від Швеції й Фінляндії".

"Для Європи причини арешту Луценка - невизнання провини, дача інтерв'ю й повільне читання справи - дикість. І те, що в рекордний термін - усього за два місяці, Європейський суд почав розглядати нашу заяву, тому доказ. Зазвичай там чекають роками", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування