Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін виявився власником лише "двушки"

Понеділок, 23 травня 2011, 14:30

Віце-губернатор Харківщини Юрій Сапронов виявився найбагатшим чиновником області.

Про це пише газета "Сегодня", яка отримала копії декларацій цих чиновників за 2010 рік у відповідь на свої запити після набуття чинності законом "Про доступ до публічної інформації".

Так, у декларації Сапронова за минулий рік крім зарплати в 70 952,76 грн. зазначений дохід від підприємницької діяльності в сумі 115 957 гривень.

Сапронов є президентом харківський гольф-клубу, на території якого працює також ресторан "Альбатрос". Він був призначений заступником глави Харківської облдержадміністрації у квітні 2010 року.

Чим володіє найбагатша людина в Харківській ОДА невідомо, бо податківці вимагають докладного звіту про квартири, землі, автомобілі тільки від чиновників першого й другого рангів. Але на утримання нерухомості він витратив майже 50 000 гривень.

Голова області Михайло Добкін (до квітня - мер Харкова) заробив за рік трохи більше 100 000 гривень, тобто на місяць близько 8750 гривень. На рахунках у банках у нього - майже 63 000 гривень.

Добкін володіє двокімнатною квартирою на Салтівці (прописаний там, але не живе) в 44 квадратних метри. Але більше жодного майна за ним не значиться, навіть гаража для джипу Toyota Land Cruiser (коштує близько 60-80 тисяч у.о.) і фінського катера Silver.

Немає гаража й у членів родини харківського губернатора, на рахунку яких ще 2 іномарки. Проте у чотирьох дітей і дружини Добкіна - приблизно по 30 кв. м на кожного (усього зазначений 161 м житлплощі).

Добкін єдиний із харківських чиновників "засвітив" доходи своїх близьких. Він відзвітував, що його дружина заробила за минулий рік 43 672 гривни. Крім того, вона володіє двома машинами - джипом Mersedes GL і елітним мікроавтобусом Volkswagen multivan. Троє дітей Добкіна - неповнолітні, старша донька Алла - студентка Народної української академії.

Раніше була оприлюднена декларація про доходи мера Харкова Геннадія Кернеса. Він задекларував крім зарплати держслужбовця ще й матеріальну допомогу. За доходи близьких Кернес не звітував: діти живуть окремо.

Матеріальну допомогу на соціально-побутові потреби й оздоровлення, як пояснила газеті віце-мер із фінансів Тетяна Таукешева, мають право просити всі працівники міськвиконкому.

Віце-мер Ігор Терехов цим правом не користувався, але за рік заробив майже стільки ж, скільки й Кернес. Розповідати з доброї волі про своє майно він не став, скориставшись нормою закону про ранг.

Декларація Добкіна:

 
 
 

Декларація Сапронова:

 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...