Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колектив "Хрещатика" каже, що заява про цензуру - самодіяльність редактора

Понеділок, 23 травня 2011, 21:00

Колектив газети "Хрещатик" заперечує заяву про спробу встановлення системної цензури у виданні.

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на сайт "Хрещатика".

"Сьогодні головний редактор газети "Хрещатик" Денис Жаркіх оприлюднив заяву від імені редакції, в якій йшлося про спробу встановити системну цензуру з боку управління преси та інформації КМДА та про підготовку акту непокори", - зазначили в газеті.

"Доводимо до відома громадськості, що колектив "Хрещатика" не уповноважував Жаркіх виступати з такою заявою. Більше того, змушені заявити, що вона не відповідає дійсності", - цитує заяву редакції "Телекритика".

У заяві також зазначається, що за останній рік, після того як з комунальних ЗМІ пішов радник мера Леоніда Чернівецького Казбек Бектурсунов, ситуація зі свободою слова у виданні значно покращилася.

"І Жаркіх, який кілька років мовчазно зносив грубий тиск на журналістів, прикривав несправедливі звільнення співробітників, не може цього не знати. На жаль, Жаркіх не пояснив колективу, що стало причиною появи такої резонансної заяви", - цитує видання колектив.

"В будь-якому випадку, редакція "Хрещатика" не хоче бути втягнутою в конфлікт, цілей і причин якого не розуміє", - заявляють у "Хрещатику".

Як відомо, 23 травня на адресу "Телекритики" надійшов лист про спробу встановлення системної цензури у редакції столичної муніципальної газети "Хрещатик".

У тискові на газету звинувачували начальника управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації Оксану Збітнєву.

Вона не коментує звинувачення, натомість говорить про системну реорганізацію комунальних ЗМІ.

Колектив редакції закликає в Жаркіх і керівника профільного управління КМДА вирішувати всі спірні питання в спокійній робочій обстановці, не ставлячи в незручне становище ні себе, ні своїх підлеглих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування