Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов без суду обвинуватив Луценка

Вівторок, 24 травня 2011, 08:48

Нинішній міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає свого попередника Юрія Луценка винним у зловживанні службовим становищем і розтраті держкоштів.

Це випливає з його відповіді газеті "Комерсант-Україна" на запитання, чи вважає він справедливими пред'явлені Луценкові обвинувачення.

"Я вважаю, що будь-яка людина, перебуваючи на посаді міністра, має розуміти, що вона робить. Допускати порушення внутрішніх інструкцій МВС, давати необґрунтовані накази міністр внутрішніх справ не має права", - заявив Могильов.

"У всякому разі, своєму водію офіцерське звання я не присвоював і в 50 років на роботу в міліцію його не брав", - додав він.

"Ви гадаєте, не кривдно людині, яка прослужила 20-25 років у міліції, яка ходила в наряди, яка ловила злочинців, яка пішла на пенсію в розмірі 1000 гривень, бачити, що водій з колгоспу, який ні дня не пропрацював у міліції, отримує звання підполковника й пенсію в декілька тисяч? Хіба це можна назвати соціальною справедливістю?", - запитав голова МВС

"Отож, я такого не допущу ніколи! Навіть якщо це буде мій найближчий друг або родич", - запевнив Могильов.

На запитання, чим ще йому запам'яталося перебування Луценка на посаді міністра внутрішніх справ, він відповів:

"Мені здається, що за ці роки у працівників міліції було зруйноване почуття справедливості. Адже в органах дуже багато хто працює, саме керуючись ним - людям подобається боротися зі злочинністю. Міліцію покинуло безліч професійно підготовлених співробітників. Порушено принципи роботи й зв’язок поколінь".

"Я вважаю, що міліцейським відомством потрібно керувати, розуміючи, чим воно займається", - додав Могильов.

Як відомо, Луценко арештований за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем на посаді міністра внутрішніх справ і розтраті державних коштів. Печерський райсуд Києва залишив його під вартою, однак по суті справа Луценка ще не слухалася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування