Україна більше не хоче дискутувати з Чехією

Вівторок, 24 травня 2011, 13:31

МЗС України підтверджує висилку із Чехії ще одного українського дипломата і вважає такий крок нерівнозначним.

Про це сказав на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на питання, чи може він підтвердити, що з Чехії вислано ще одного українського дипломата, Дикусаров зазначив: "Це відбулося".

При цьому він зауважив, що не може поки що назвати прізвище висланого дипломата.

Він також зазначив, що в МЗС України вважають такий крок нерівнозначним.

"Що стосується ситуації з чеськими дипломатами в Україні, ми мали повну доказову базу, і тому кроки у відповідь чеської сторони ми не можемо вважати рівнозначними", - сказав Дикусаров.

За його словами, виславши другого українського дипломата з країни, Чехія здійснила симетричний крок по відношенню до України.

Дикусаров також сказав, що в МЗС України вважають інцидент вичерпаним і не вважають за необхідне проводити додаткову дискусію з цього приводу.

Як відомо, 13 травня Міністерство закордонних справ України заявило, що двоє чеських дипломатів оголошені в Україні персонами нон-грата.

За даними СБУ, викрито розвідувально-підривну діяльність аташе з питань оборони посольства Чехії в Україні полковника Зденека Кубічека і військового аташе майора Петри Навотної.

Перший віце-прем`єр і глава чеського МЗС Карел Шварценберг висловив думку, що оголошення Україною персонами нон-грата двох чеських дипломатів є відповіддю на надання притулку в Чехії екс-міністру економіки України Богдану Данилишину.

17 травня директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин поінформував, що Чехія вирішила вислати з країни співробітника українського посольства, який є військовим аташе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування