Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку, виявляється, вивчили світовий туалетний досвід

Вівторок, 24 травня 2011, 17:10

За кошти, витрачені Донецькою міськрадою на придбання 10 туалетних комплексів, можна було б побудувати не більше 1-2 стаціонарних туалетів.

Про це заявив начальник управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міськради Костянтин Савінов, коментуючи закупівлю 10 пересувних туалетів по 400 тисяч гривень за штуку.

"За ті кошти, які ми витратили на придбання 10 туалетних комплексів, ми змогли б побудувати в одному місці не більше 1-2 стаціонарних туалетів на 20-30 осіб", - сказав він.

"Це рішення дозволить обслуговувати одномоментно 70 осіб у різних місцях, при цьому враховуючи інтереси людей з обмеженими можливостями", - зазначив чиновник.

"Ми вивчили світовий досвід. Росія йде цим шляхом при підготовці до Олімпіади, а Пекін - використовував вже аналогічну продукцію, розміщуючи її в декілька поверхів. Німецький аналог у Берліні коштує 38 тисяч євро", - заявив Савінов.

За його словами, "привезти, розмитнити і встановити буде коштувати не менше 630 тисяч гривень за комплекс". "Тому перевагу віддали чеському аналогу", - додав чиновник.

Як повідомляє прес-служба Донецької міськради, запропонована ціна придбаних туалетів "відповідає характеристиці ціна-якість і не є максимальною з усіх пропозицій".

"Ці комплекси будуть задіяні для всіх міських заходів з масовим скупченням людей", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування