У Пшонки запевняють, що слідчий лише запропонував Тимошенко тиждень

Середа, 25 травня 2011, 19:19

Слідчий Генпрокуратури не встановлював екс-прем'єру Юлії Тимошенко терміни для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо газових контрактів.

Про це заявив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Слідчий не обмежував у часі для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Тимошенко і її захисника Сергія Власенко", - сказав він.

Спікер ГПУ підкреслив, що слідчий припустив, що це може бути тиждень, виходячи з практики.

"Це припущення. Це не означає обмеження в часі", - зазначив керівник прес-служби Генпрокуратури.

У той же час Бойченко сказав, що якщо Тимошенко буде затягувати процес ознайомлення, то слідчий має право звернутися до суду з поданням встановити кінцеву дату ознайомлення з матеріалами справи.

"Це передбачено частиною 7 статті 218 Кримінально-процесуального кодексу", - додав він.

Як відомо, Тимошенко в середу заявила, що Генпрокуратура обмежує її право на ознайомлення з матеріалами порушеної проти неї кримінальної справи.

"Після того, як вони сфабрикували цю кримінальну справу, вони тепер хочуть, по суті, де-факто заборонити мені знайомитися з матеріалами справи", - сказала вона.

У свою чергу її захисник Сергій Власенко повідомив, що слідчий висловився про можливість ознайомлення з усіма 14 томами кримінальної справи протягом тижня.

У той же час він зазначив, що слідчий не встановлював термін ознайомлення з матеріалами справи певними процедурними документами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...