Підсумки "атомних" громадських слухань на Рівненщині фальсифікували?

Четвер, 26 травня 2011, 08:35

Попередні підсумки громадських слухань щодо спорудження енергоблоків №3 і № 4 на Хмельницькій АЕС у Острозі та селі Копитків були сфальсифіковані.

Рівненська обласна організація Української народної партії звинувачує в фальсифікації місцеву владу та керівництво ХАЕС, повідомляє УНІАН.

Активісти обласної організації УНП були учасниками слухань, що проводилися в місті Острог та у селі Копитків Здолбунівського району відповідно 12 та 24 травня.

Вони стверджують, що організатори слухань відмовилися поставити на голосування питання щодо доцільності спорудження нових енергоблоків, незважаючи на те, що цього вимагала більшість учасників слухань.

"Попри те, що і в Острозі, і в Копиткові жоден учасник слухань не висловився за добудову ХАЕС, на сайті ДП НАЕК "Енергоатом" повідомлено, що "після довготривалого обговорення, учасники громадських слухань схвалили Звернення до депутатів районної ради, основу якого складають питання забезпечення компенсацій та соціальних гарантій жителям зони спостереження ХАЕС", - заявляє УНП.

Голова облорганізації УНП Світлана Ніколіна, яка підписала заяву, стверджує, що міський голова Острога Олександр Шикер та голова Здолбунівської райдержадміністрації Василь Тимощук, які головували на зборах, категорично відмовлялися ставити питання про доцільність добудови ХАЕС на голосування, щоб не допустити неприйнятного для них результату слухань.

При цьому "результати громадських слухань" входять у перелік документів, які ХАЕС має подати до Верховної Ради.

Обласна організація УНП заявляє, що місцева влада Рівненщини відверто ігнорує думку громади та є співучасником фальсифікації результатів громадських слухань на рівні з дирекцією ХАЕС.

Наступні громадські слухання у 30-кілометрові зоні Хмельницької АЕС та в прилеглих до неї населених пунктах Рівненщини заплановано провести у селах Кутянка (26 травня), Верхів (26 травня), Мощаниця (27 травня), Хорів (27 травня) Острозького району та в райцентрі Гоща (30 травня).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування