Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повертається до розгляду справи Пукача

Четвер, 26 травня 2011, 10:22

У Печерському райсуді Києва о 14:30 у четвер відновиться попередній розгляд справи Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила "Українській правді" адвокат удови загиблого журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

На судовому засіданні суддя має визначитися, чи утримувати обвинуваченого далі під вартою, і оцінити готовність розгляду справи Пукача по суті.

Як сказала Теличенко в інтерв’ю "Deutsche Welle", справа ще "сира", оскільки робота досудового слідства була проведена неякісно, тож справа не готова до розгляду по суті і має бути повернена на дорозслідування.

"Без того, щоб порушити недоліки права на захист Кравченка, без усунення недоречностей, які містяться у формулі обвинувачення Пукача, без того, щоб притягнути до кримінальної відповідальності інших осіб, які там є, неможливо розглядати справу по суті", - сказала вона DW.

Судове засідання, як і раніше, відбуватиметься у закритому режимі. Проти цього категорично виступає потерпіла сторона.

Теличенко переконана, що судовий вирок не може бути таємним.

"Я не бачу перешкод для того, щоб зашифрувати імена, які не можна розголошувати, і не викладати ті методи роботи, на які поширюється гриф "секретно" (раніше Пукач керував департаментом зовнішньої розвідки МВС), – і зробити обвинувальний висновок відкритим", - сказала адвокат Мирослави Гонгадзе.

Якщо клопотання потерплої сторони не буде задоволено, то розгляд справи Пукача по суті можуть призначити вже за двадцять днів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування