Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захисник Тимошенко скаржиться, що в прокуратурі на нього наплювали

Четвер, 26 травня 2011, 10:29

Юлія Тимошенко та її захисник, БЮТівець Сергій Власенко мають намір оскаржити дії Генпрокуратури.

Як пише "Комерсант-Україна", Власенко має намір звернутися до генпрокурора Віктора Пшонки зі скаргою на дії співробітників ГПУ, які мали місце під час пред'явлення Тимошенко звинувачення 24 травня.

Одна із скарг буде спрямована від імені самої Тимошенко, яка хоче оскаржити порушення, допущені під час проведення слідчих дій, йдеться у публікації.

За словами Власенка, Тимошенко не дозволили належним чином ознайомитися з постановою про притягнення в якості обвинуваченої. "Постанова складалася з 10 сторінок, і слідчий її просто пробубонів і віддав їй", - сказав БЮТівець.

Він зазначив, що згідно з Кримінально-процесуальним кодексом слідчий повинен був не тільки оголосити, але і за клопотанням обвинуваченої роз'яснити постанову.

"Але коли Тимошенко почала задавати питання, слідчий сказав: "Я нічого роз'яснювати не буду, прочитайте ще раз, а якщо ви не розумієте, що там написано, це ваші проблеми", - заявив Власенко.

"Пушкар (начальник Головного слідчого управління Олег Пушкар) почав кричати Нечвоглоду (слідчий Олександр Нечвоглод): "Досить її слухати! Починай задавати питання! Вона повторюється! Чим ти займаєшся?", і подібну хамську маячню", - зазначив БЮТівець.

Ознаки злочинів Власенко вбачає і у діях співробітників ГПУ щодо себе. "А саме: насильницьке утримання особи, оскільки мене не випускали з приміщення, а також порушення закону "Про статус народного депутата".

За словами захисника, після того як вони з Тимошенко зайшли до будівлі ГПУ, їх тут же блокували в коридорі 20 людей у ​​шапках з прорізами для очей і чорній камуфляжній формі з написом "Міліція" на спині.

"При цьому у нас відразу ж вирубали мобільні телефони - думаю, десь стояв пристрій, який глушить їх сигнал. У мене намагалися відібрати мій телефон, iPad, втручалися в мою діяльність, не дозволили забрати з машини документи, щоб я міг кваліфіковано надавати правову допомогу Тимошенко", - зазначив Власенко.

Після того як Тимошенко була пред'явлена ​​постанова про затримання і оформлений відповідний протокол, за словами Власенка, він хотів проінформувати про це ЗМІ і повідомив слідчому, що йому потрібно вийти.

Однак Пушкар дав команду його не випускати. "Тоді я дістав посвідчення і заявив, що, на жаль для них, я ще й народний депутат, на що він (Пушкар) сказав: "А мені плювати", - заявив Власенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...