Дипломат: українські спецслужби діють непрофесійно

Субота, 28 травня 2011, 08:16

Українські спецслужби в деяких випадках діють вкрай непрофесійно, і такі дії створюють серйозні дипломатичні проблеми Україні.

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол України Олександр Чалий в ефірі "5 каналу", коментуючи заяву Тараса Чорновола про спеціальну послідовну провокацію СБУ проти країн Вишеградської четвірки.

"Мені не подобаються деякі дії наших спецслужб. Вони вкрай непрофесійні. І навіть якщо проблема існувала, або існує на практиці, можна було б знайти більш гнучкі, більш європейські, більш дипломатичні методи її вирішення", - заявив дипломат.

"Це починаючи зі справи Ланге і ось останні події (скандал із чеськими дипломатами). Тут я можу погодитися, що тут мало професіоналізму і такі дії створюють серйозні проблеми", - додав Чалий.

Як повідомлялося, аташе з питань оборони посольства Чехії полковник Зденек Кубічек і військовий аташе майор Петра Навотна здійснювали в Україну шпигунську діяльність зі збору інформації військово-технічного і військово-політичного характеру з обмеженим доступом. Україна оголосила їх персонами нон-грата з наступною висилкою з країни.

У відповідь на такі дії Чехія вислала двох українських дипломатів: спочатку військового аташе, а потім ще одного дипломата.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування