Власенко звинуватив Пшонку в брехні

Субота, 28 травня 2011, 10:28

Захисник Юлії Тимошенко, адвокат Сергій Власенко стверджує, що ні він, ні Тимошенко не знали про її затримання у вівторок.

Про це йдеться в заяві Власенка у відповідь на твердження генпрокурора Віктора Пшонки в ефірі телеканалу "Інтер", що Тимошенко знала про рішення суду щодо свого затримання.

За словами адвоката, Пшонка "просто обдурив всіх глядачів програми".

Власенко зазначив, що о 10 ранку в понеділок слідчий передав йому повістку для Тимошенко в прокуратуру на вівторок.

"Слідчий мені нічого не сказав ні про те, що він підготував подання про зміну запобіжного заходу для Тимошенко, ні про те, що він збирається це зробити. Ні про те, що буде судове засідання з цього приводу", - йдеться в заяві, переданій "Українській правді".

Також він підкреслює, що Тимошенко у вівторок прийшла до прокуратури тому, що у неї на цей час була виписана повістка, а не тому, що вона дізналася про рішення суду.

Власенко відзначає, що подання слідчого про зміну запобіжного заходу для Тимошенко було датовано 23 травня, санкціоновано прокурором, передано до суду і розглянуто в той же день.

Крім того, за його словами, суд, отримавши матеріали і призначаючи справу до слухання, не повідомив про засідання Тимошенко.

"Такі рішення як правило приймаються у випадках, коли людина у розшуку. Але й тоді суд зобов'язаний надіслати повідомлення на адресу проживання особи. Тимошенко ніхто нічого не надсилав", - зазначив Власенко, додавши, що і він не був повідомлений про засідання.

"Тому можу офіційно заявити, ні Тимошенко, ні я, як її захисник, не знали ні про засідання, ні про рішення суду. Не знали про це ні 23, ні вранці 24 травня до того моменту, поки про нього нас не проінформував слідчий- Нечвоглод ", - підкреслює адвокат.

"Навіщо збрехав генпрокурор? Мені здається, що відповідь очевидна. Будучи за посадою "головним стражем законності в країні", він як глава відомства, намагається прикрити очевидне беззаконня своїх підлеглих. Знаючи про те, що це було беззаконня", - сказав Власенко.

Він також зазначив, що генпрокурор не відповідає на заяви Тимошенко у цій справі, адресовані особисто йому, хоча закон дає йому на це три дні.

Власенко також повідомив, що в четвер увечері йому подзвонила гостьовий редактор програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер" і запропонувала взяти участь в програмі в п'ятницю з темою "Затримання Тимошенко".

"Я дав свою згоду. Учора вона передзвонила, вибачилася і скасувала своє запрошення, мотивуючи це тим, що теми не буде. Але тема була. І прокурорська версія подій була", - зазначив адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування