Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка теж спіймали Пшонку на брехні

Субота, 28 травня 2011, 12:55

Народний депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак називає брехливою заяву генпрокурора Віктора Пшонки щодо причини арешту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Ні під час затримання Юрія Луценка, ні при продовженнях його утримання під вартою рішеннями судів різних інстанцій з боку прокуратури жодного разу не була вказана причина – спроба уникнути слідства", - цитує Гримчака прес-служба "Народної самооборони".

На думку політика, така заява генпрокурора в ефірі телеканалу "Інтер" – "це намагання заднім числом прикрити абсолютно незаконні дії ГПУ" щодо Луценка.

"Про повне ігнорування всіх українських законів та міжнародних конвенцій говорять не лише в Україні, а в світі. Тому вчорашній, вперше за майже півроку, вихід генпрокурора Пшонки "в люди" говорить про спробу відбілити дії своїх підлеглих, зокрема першого заступника Рената Кузьміна, який на сьогоднішній день фактично керує Генпрокуратурою та курує всі політичні справи проти опозиції", - наголосив Гримчак.

"Окрім того, якщо констатацію факту про те, що "Могильов – дурень" Пшонка вважає нецензурною образою на адресу нинішнього міністра МВС, а відмову Луценка прийти на допит у надуманій справі про отруєння Ющенка з вказаною причиною генпрокурор називає знущанням над слідством, то як назвати дії нинішньої влади проти Юрія Луценка?!", - запитує Гримчак.

"Нинішня Генпрокуратура славиться лише одним – брехнею в особливо великих розмірах", - резюмував депутат.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер" Пшонка заявив, що Луценко конфліктував зі слідчим, грубив і загрожував, а також ігнорував виклики до слідчого. "На одній повістці Луценко написав, що з’явитися до слідчого відмовляється до здачі крові Ющенка”, - додав він, і продемонстрував в ефірі цю повістку.

Крім того, в суботу захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко назвав брехливою заяву Пшонки в ефірі "Інтера" щодо затримання екс-прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...