Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бурджанадзе: українці ще оцінять Ющенка

Субота, 28 травня 2011, 15:12

Колишній спікер грузинського парламенту, одна з лідерів грузинської опозиції Ніно Бурджанадзе вважає, що українці ще оцінять третього президента Віктора Ющенка.

Про це вона заявила у п’ятницю телефоном у студії "Шустер live", повідомляє Zaxid.net.

"Думаю, український народ ще оцінить, що зробив Ющенко, який попри ризик втратити президентське крісло, не став зловживати владою і зробив так, що в Україні пройшли демократичні вибори… В Україні люди не боялись висловити свою думку. В Грузії навпаки великий страх, якого не пам’ятаю навіть з радянських часів", – сказала Бурджанадзе.

Вона наголосила також, що в п’ятницю "реформована поліція" Саакашвілі провела "каральну акцію", а учасників масових акцій правоохоронці фактично заблокували і били.

Своєю чергою Ющенко зазначив, що грузини –влада і опозиція – повинні сісти за стіл і вирішити всі питання демократичним способом. "Такого способу врегулювання чекає Грузія", – запевнив Ющенко.

Разом з тим, президент Грузії Михаїл Саакашвілі вважає, що акцію протесту грузинської опозиції біля стін парламенту профінансувала Москва.

"Москва вирішила зімітувати арабську революцію у нас. Але кишка для цього тонка", - сказав Саакашвілі з Тбілісі в ефірі "Інтера", повідомляє "Дзеркало тижня".

Він підкреслив, що біля стін парламенту зібралася групка людей, яка фінансується з Москви. "Частина протестуючих - це колишні міліціонери, оскільки ми звільнили 100% особового складу міліції", - розповів президент Грузії.

У ніч на четвер загони грузинського спецназу витіснили учасників акції "Народних зборів", що блокували територію перед будівлею парламенту, з проспекту Руставелі. У ході розгону мітингу застосовувалися водомети, гумові кулі, був пущений газ. У результаті протистояння загинуло двоє людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...