Посол хоче відкрити в Росії українські школи й садочки

Субота, 28 травня 2011, 16:19

Посол України в РФ Володимир Єльченко сподівається на більшу участь російської влади у вирішенні проблем з українською мовою і культурою в РФ.

"Залишаються й проблеми, у вирішенні яких поки що не вдалося досягти успіху. Проблемою сьогодні є відсутність українських шкіл, дитячих садків як у Москві, де проживає понад чверть мільйона українців, так і в інших регіонах Росії, в місцях компактного проживання вихідців з України" , - сказав він в інтерв'ю "Інтерфаксу" в суботу.

"Більшість дітей українців, які бажають знати рідну мову, вивчають українську в гуртках та недільних школах, які функціонують з ініціативи українських громадських об'єднань. Цього явно недостатньо", - зазначив посол.

"Думаю, що така ситуація вимагає набагато більшої уваги та участі офіційної російської влади", - додав він.

За його словами, зараз розглядається питання про відкриття нових культурно-інформаційних центрів у місцях компактного проживання українців у Росії.

Єльченко також розраховує, що Крим у цьому році відвідають більше 2 мільйонів російських туристів.

"Буду оптимістом і припущу, що цього року до Криму приїде вдвічі більше російських туристів, ніж торік. Для цього існують всі передумови", - сказав він.

"Якщо говорити про конкретні цифри, то в цьому році Крим планує прийняти більше 6 млн. туристів, що приблизно на 5% більше, ніж роком раніше, третина з яких росіяни. У 2010 році російських туристів було в Криму 1,4 мільйона чоловік, в цьому планується більше 2 мільйонів", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...