Спадкоємиця російських імператорів пораділа за спільну історію

Субота, 28 травня 2011, 18:42

Глава Російського імператорського дому княгиня Марія Романова під час перебування в Севастополі відзначила важливість збереження історії.

"Я рада бачити, що наша спільна історія зберігається, і важливо, щоб ми могли передати її наступним поколінням, щоб ми залишилися дружні", - сказала Романова під час зустрічі з в.о. глави виконавчої влади Сергієм Живодуєвим і головою Севастопольської міськради Юрієм Дойниковим.

Високопоставлена ​​гостя висловила також слова подяки за те, що пам'ять про її сім'ю зберігається.

За словами княгині Романової, її батьки казали, що Севастополь - "біле місто, у ньому добрі люди, які тебе завжди зустрічають".

У ході перебування в Севастополі Романова поклала корзини квітів до пам'ятника імператриці Катерині II і оглянула історичні місця міста.

Романова 26-30 травня перебуває у Криму з приватним візитом. Її запросив президент Віктор Янукович і глава Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Володимир (Сабодан).

Романова - дочка голови Російського імператорського дому у вигнанні Володимира Романова (син російського великого князя Кирила Володимировича, що прийняв в 1924 році титул імператора у вигнанні, онук російського імператора Олександра II) та його дружини Леоніди Багратіон-Мухранської. В даний час проживає в Іспанії. У 1989 році була проголошена своїм батьком спадкоємицею Російського престолу.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування