Клюєв хвалиться, що мало країн так покращили життя бізнесу

Субота, 28 травня 2011, 19:27

Перший віце-прем’єр Андрій Клюєв впевнений, що у світі знайдеться небагато країн, які б за такий короткий час виконали такий обсяг роботи щодо спрощення ведення бізнесу.

Про це він пише у своєму матеріалі для "Дзеркала тижня. Україна", опублікованому в суботу.

Загалом за рік змінено і прийнято сотні нормативно-правових актів, зазначив віце-прем'єр, підкресливши значущість кроків зі спрощення дозвільної системи. Клюєв додав, що значно спрощено і прискорено дозвільні процедури у будівництві.

"Ми скасували ліцензування 90% видів робіт (2046 із 2268) і 30% видів діяльності (23 з 78). Окрім того, більшість ліцензій стали безстроковими, і для їх отримання тепер потрібно збирати меншу кількість документів", - додав перший віце-прем'єр.

Окрім того, підкреслив він, тепер чиновник буде особисто відповідати за створення нових адміністративних бар'єрів для бізнесу.

За словами Клюєва, істотно спрощено відкриття і закриття бізнесу.

"До кінця поточного року ми плануємо завершити перший і основний етап роботи з дерегуляції економіки", — резюмував перший віце-прем'єр, запевнивши, що Кабмін буде й надалі наполегливо працювати над спрощенням умов ведення підприємницької діяльності у нашій країні.

Клюєв також повідомив, що вже через два місяці запрацює механізм електронної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, а також відповідний взаємообмін інформацією між усіма учасниками держреєстрації. За його словами, це один з перших кроків до електронного уряду.

У результаті, відзначає Клюєв, буде створено єдиний веб-портал надання адміністративних послуг, через який громадяни та представники малого та середнього бізнесу зможуть отримувати послуги в режимі онлайн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування