Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонерів у Грузії забивають до смерті?

Неділя, 29 травня 2011, 16:27

Активістів опозиції, затриманих на мітингу в Тбілісі 26 травня, жорстоко б'ють.

Про це зяавіла лідер партії "Демократичний рух - єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе в інтерв'ю телеканалу Russia Today, повідомляє Інтерфакс.

"Ми знаємо, що багато людей були затримані, і уряд не повідомляв нам про них ніякої інформації. На жаль, сьогодні ми дізналися про ще двох загиблих", - сказала Бурджанадзе.

"Боюся, їх забили до смерті, тому й знайшли їх трупи", - вважає вона.

"Ми знаємо, що поліцейські жорстоко б'ють людей у ​​в'язниці. Ви бачите моїх людей зі служби безпеки, яких побили у в'язниці. Зараз багато з тих, хто побував у поліції, лежать в лікарні", - заявила Бурджанадзе.

"Ходять чутки, що декілька людей померли в поліцейських відділеннях. З'являється все більше подібних історій про те, що відбувається в поліції і в'язницях, і це жахливо", - сказала вона.

Крім того, за її словами, заарештовано родичів розшукуваних опозиціонерів. "Ми дізналися, що поліція нагрянула додому до тих, хто знаходиться в розшуку і заарештувала їх рідних - матерів, сестер і дружин", - заявила Бурджанадзе.

Разом з тим, апарат Народного захисника Грузії в суботу опублікував список з 152 громадян, затриманих в ході травневих протестних акцій.

Вони були виявлені в процесі моніторингу в 17 ізоляторах тимчасового утримання МВС, як у Тбілісі, так і в регіонах країни.

"26-28 травня був проведений моніторинг, в результаті якого з'ясувалося, що у більшості затриманих відзначаються пошкодження більш-менш серйозного характеру, у деяких - пошкодження тяжкої категорії", - наголошується в повідомленні Народного захисника.

Раніше МВС Грузії повідомляло про те, що затримані близько 90 учасників протестних акцій, а потім опублікувало список, в якому їх число збільшилося до 105.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування