Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура незадоволена податковою

Понеділок, 30 травня 2011, 13:29

Генпрокуратура внесла подання главі Державної податкової служби у зв'язку з порушеннями у роботі служби.

Як повідомила прес-служба ГПУ, у травні поточного року в ДПС було проведено перевірку додержання вимог податкового законодавства її працівниками.

"Установлено, що податкова служба протягом 2010 – 2011 років покладені на неї статтею 2 закону "Про державну податкову службу в Україні" завдання належним чином не виконувала", - йдеться у повідомленні.

"Як наслідок, накопичився податковий борг, який за останній рік зріс у півтора раза (з 10,7 мільярдів гривень до 16,1 мільярдів гривень)", - зазначили у Генпрокуратурі.

Як наголошується, "однією із причин вказаного негативного явища є низька якість контрольно-перевірочної роботи, невжиття ефективних заходів до скорочення податкового боргу". На даний час існують суми непогашеного боргу, які виникли більш як п'ять років тому, заявили у прес-службі.

Також у Генпрокуратурі заявили, що "органами ДПС належним чином не виконуються вимоги законодавства щодо своєчасного стягнення податків, зборів та інших загальнообов'язкових платежів".

Крім того, наголошується, що "мільйонних втрат державному бюджету завдають зловживання та недбалість службовців податкових органів".

"За результатами проведених поточного року перевірок у сфері оподаткування органами прокуратури порушено 202 кримінальні справи, з яких 61 направлено до суду", - заявили у ГПУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування