Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр: Ситуація в Маріуполі з холерою контрольована

Вівторок, 31 травня 2011, 08:25

Ситуація в Маріуполі зі спалахом холери на даний час - контрольована.

У цьому запевнив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко після відвідування в інфекційному відділенні міськлікарні Маріуполя чотирьох хворих городян, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на УНІАН.

"У процесі візиту з'ясували перше - ситуація тут контрольована", - заявив міністр, зазначивши, що цей візит до Маріуполя "здійснюється за завданням президента й прем'єр-міністра".

За словами Аніщенка, міська влада Маріуполя, обласна держадміністрація, міська й обласна СЕС вжили "досить вичерпний комплекс заходів, щоб запобігти поширенню цієї інфекції".

"Заборонено купатися на всіх пляжах міста Маріуполя, заборонений аматорський вилов риби, заборонено використовувати в їжу рибу місцевого вилову, ця ж заборона поширюється на всі точки закладів громадського харчування - ресторани й кафе. Проведено перехлорування води у водогінній мережі", - перерахував міністр.

Також він повідомив, що вже в понеділок були взяті понад 20 проб питної, річкової і морської води, фекальних мас, у місцевих рибалок узята для дослідження виловлена ними риба - бички "для визначення, де цей осередок зараження".

За словами Аніщенка, перші результати цих досліджень будуть отримані вже протягом двох найближчих днів.

Крім того, він додав, що "склад, виділений тут у Маріуполі, відправлений у протичумну Кримську станцію, і через 3-4 дні буде відомо, токсигенний він чи ні". "Для нас це має значення, бо залежно від результату заходи можуть бути ще більше посилені", - заявив Аніщенко.

Говорячи про захворілих, міністр сказав, що 30 травня стан двох чоловіків старше 55 років і жінки похилого віку - стабільний, усі вони госпіталізовані.

"Госпіталізована четверта людина. Вона надійшла вчора ввечері, у її випадку - схожа клініка, як і в попередніх трьох. У цієї людини бактеріологічний аналіз поки не підтверджений, але джерело - ті ж бички, якими її пригостили рибалки. Людина чистила їх для кішки, для себе не використовувала, але, ймовірно, погано помила руки", - розповів Аніщенко.

При цьому міністр нагадав, що двоє з трьох хворих рибалок їли виловлених бичків, а третій рибалка, за його словами, "під час вахти упав і наковтався води".

На закінчення Аніщенко повідомив, що заборонні заходи в Маріуполі будуть скасовані "лише після особливого розпорядження, яке буде тоді, коли ми випишемо останнього хворого, обстежимо його декілька разів і після закінчення 10 днів після виписки цього останнього пацієнта ми зможемо бути відносно спокійні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування