Москаль: "Суддя, який судить Луценка, сам притягався до відповідальності"

Вівторок, 31 травня 2011, 10:27

Суддя Сергій Вовк, який розглядає справу Юрія Луценка, 2 роки тому притягався прокуратурою до кримінальної відповідальності.

Про це заявляє соратник Луценка депутат Геннадій Москаль із посиланням на матеріали, які надійшли у комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Відповідні дані наведені в депутатському зверненні Москаля до генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляє прес-служба депутата.

У ньому сказано, що у комітет ВР з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією надійшли матеріали, що в 2009 році щодо судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка прокуратура Києва порушила кримінальну справу "за підробку та використання підробленого рішення суду, викрадення цивільної справи та шахрайське заволодіння земельною ділянкою 70 га".

"Відповідне рішення було прийняте внаслідок перевірки діяльності суду", - наголошує Москаль.

Зокрема, було встановлено, що суддя Вовк у порушення закону виніс рішення, яким визнав за 43 громадянами право власності по 0,10 га за кожним позивачем (всього 4,3 га) на Французькому бульварі у Одесі.

"При цьому суддя, перевищуючи свої службові повноваження, без посилання на норми матеріального права, незаконно змінив цільове призначення землі з рекреаційного на землі для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель та споруд. За апеляційною скаргою столичної прокуратури зазначене рішення скасоване як незаконне Апеляційним судом Києва", - зазначає Москаль.

"Крім того, в іншій цивільній справі, застосовуючи попередню схему, той самий суддя Печерського районного суду С.Вовк незаконно визнав право власності за 24 громадянами по 0,10 га за кожним (всього 2,4 га) на Французькому бульварі у м. Одеса, також змінивши цільове призначення землі. За результатами перевірки прокуратура порушила відносно судді Печерського районного суду кримінальну справу за винесення завідомо неправосудних рішень", - сказано у зверненні.

Москаль вказує, що "в ході перевірки також встановлено, що Управлінням земельних ресурсів у Дергачівському районі Харківської області на підставі рішення цього ж судді Печерського суду Києва зареєстровано право власності на земельну ділянку площею 70 га за ОК ЖБК "Вікторія".

"На запит прокуратури міста Печерський райсуд надав рішення з цього питання іншого характеру. Цивільна справа, на підставі якої з’явилися два взаємно заперечні рішення суду, була викрадена під час направлення до апеляційної інстанції.", - заявляє Москаль

Він просить Віктора Пшонку перевірити викладені факти, вжити щодо них заходів прокурорського реагування, про що повідомити йому відповідно до законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News