Мельниченко збирає "триста спартанців". Марчук уже в "обоймі"

Вівторок, 31 травня 2011, 11:55

Микола Мельниченко працює "над одним проектом" з екс-секретарем РНБО Євгеном Марчуком і збирається організувати силу для "наведення ладу" в країні.

Про це екс-майор Держохорони, який є свідком у справі проти екс-президента Леоніда Кучми, розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Так, на запитання, чому записи Мельниченка не оприлюднив Марчук, який дізнався про них раніше за Олександра Мороза, екс-майор сказав: "Якби історія з Гонгадзе відбулася тоді, коли я зійшовся з Марчуком, то Марчук обов'язково оприлюднив би".

А на запитання, чи правда, що Мельниченко знову зближається з Марчуком і вони навіть задіяні в якихось спільних спецпроектах, він відповів:

"Ми справді з Євгеном Кириловичем працюємо зараз над одним проектом: "Притягнення Кучми до кримінальної відповідальності". Людини, яка так цинічно, нахабно й жорстоко "поглумилася" над своєю країною і своїм народом".

Мельниченко також заявив: "Десять років тому я був сліпим кошеням, яке не знало, як зробити цю країну кращою. Я сподівався, що достатньо буде оприлюднити записи, показати їх і всі, жахнувшись, виправлять помилки. Зараз я - зубастий тигр. У мене є намір організувати ту силу, яка наведе лад у цій країні".

"У 2000 році Мельниченко був лише одним із народу, хоча почувався солдатом. Зараз Мельниченко збирає "триста спартанців" - для того, щоб виправити ситуацію в країні", - сказав екс-майор Держохорони.

Мельниченко також згадав, що почав записувати президента Кучму наприкінці березня 1998 року.

"Я почув розмову між Кучмою і Бакаєм. Ішлося про умови, на яких президент України був готовий призначити Ігоря Бакая на високу державну посаду - голови НАК "Нафтогаз України". Бакай повинен був принести 250 млн. доларів готівкою на виборчу кампанію Леоніда Кучми", - сказав екс-майор.

"Весь бюджет країни на той час, зазначмо, становив усього лише декілька мільярдів "зелених". Тобто, Кучма, образно кажучи, вирішив кожному українцю поставити персональний "доїльний апарат", - додав він.

За словами Мельниченка, кабінет № 1 "був дуже сильно захищений", але "хорошому фахівцю не складно було зняти інформацію навіть із цього кабінету".

"Кабінет був захищений, але я був більш захищений Господом Богом і своїми молитвами, а також молитвами моїх батьків, що дало мені сили виконати призначене", - заявив він і додав: "Ніякої спеціальної техніки в кабінеті Кучми ніколи не було й КДБ його не контролював - це все вигадки".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...