У Донецьку батьків примушують переводити дітей в іншу школу

Вівторок, 31 травня 2011, 21:42

Керівництво райвідділу освіти в Донецьку вимагає від директора школи № 111 зібрати заяви від батьків про добровільне переведення їх дітей до іншого навчального закладу.

Про це повідомили у Донецькій обласній організації партії "Фронт Змін", а також цей факт підтвердила Ірина Круглова, яка очолює ініціативну групу батьків учнів україномовної школи №111.

"Керівництво Петровського районного відділу освіти в Донецьку вимагає від директора школи терміново зібрати заяви від батьків про добровільне переведення їхніх дітей до іншого навчального закладу, незважаючи на постанову Ворошиловського райсуду Донецька, який зупинив дію рішення міськради від 15 квітня про ліквідацію цієї школи", - повідомляє УНІАН.

31 травня до цього навчального закладу приїхала завідувачка відділу освіти Петровської райради і в ультимативній формі зажадала зібрати зі всіх батьків заяви про бажання перевести дітей до іншої школи №101.

При цьому вона сказала, що "жоден із вчителів сьогодні не піде додому, поки такі заяви не напишуть всі батьки".

У відповідь вчителі показали завідуючій постанову Ворошиловського районного суду від 27 травня про зупинення дій щодо закриття школи №111, але "завідувачка ніяк не відреагувала на це рішення".

"Представники педагогічного колективу також уточнили, що керівник районного відділу освіти зажадала, щоб батьки писали ці заяви заднім числом - до 27 травня, тобто до рішення Ворошиловського суду", - зазначається в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування