Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: Я казала про декларування видатків журналістами як про ідею

Середа, 4 травня 2011, 10:33

Радник президента Ганна Герман заявляє, що, говорячи про обов’язкове декларування видатків журналістами, мала на увазі співробітників державних ЗМІ.

 "Я казала про декларування видатків як про ідею, яку можна обговорити, як про один із механізмів боротьби з замовними матеріалами, принаймні, стосовно тих журналістів, які працюють у державних медіа й утримуються за рахунок бюджету", - сказала Герман в інтерв’ю Телекритиці.

При цьому вона зазначила, що "це не є імператив чи спущене згори побажання".

"Ляже чи ні ця ідея в якийсь законопроект, не знаю, але говорити про боротьбу з корупцією в медіа треба", - зазначила Герман.

При цьому, на її думку, "той, хто замовляє джинсу, має нести таку ж відповідальність, як і той, хто бере замовлення".

"Не завжди лише власникам замовляють матеріали, є багато випадків, коли замовлення роблять безпосередньо журналістам. І замовлення є різні: для очорнення або для промо людини в інтернеті. Я особисто від цього дуже багато натерпілася", - сказала Герман.

Коментуючи висловлювання "регіонала" Яна Табачника в одному ефірі з нею про те, що "85% журналістів - холуї", Герман зазначила:

"Кожна людина має право на власну думку. Ти можеш із нею не погоджуватися, але ти не можеш забрати в когось право висловлювати свою позицію. Ян Петрович має право на свою думку. Хоча, чесно кажучи, його заява була досить несподіваною. Я пробувала знайти з цієї ситуації якийсь прийнятний вихід. Це мені не зовсім вдалося".

"Тут треба врахувати одну обставину - Ян Петрович 2005 року багато настраждався від замовних статей про нього. Він має родину, дітей, і був не готовий до такого бруду. Можливо, в нього лишилася та давня образа, яка емоційно, імпровізом вихлюпнулася в телепрограмі", - додала вона.

Герман також сказала, що була впевнена, що їхня розмова записується у режимі прямого ефіру, "тобто, що все сказане буде в ефірі".

"Якби я знала, що запис буде монтуватися, порадила б режисерові ще раз перепитати Яна Петровича, чи варто залишати його емоційне висловлювання. Але тут усе трапилося за принципом "слово не горобець". Кажу це абсолютно щиро", - сказала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...