Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров похвалився золотовалютними резервами і цінами на макарони

Середа, 4 травня 2011, 11:43

Золотовалютні резерви України досягли історичного максимуму і становлять близько 37 мільярдів доларів США.

Про це в інтерв’ю Першому національному каналу заявив прем’єр Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Наші валютні резерви досягли історичного максимуму. Вони складають приблизно 37 мільярдів доларів. Такого в історії України ще не було", - сказав він.

"Це пов’язано з тим, що у нас значно активізувався експорт, пожвавились перекази із-за кордону наших людей, які працюють за межами України. Крім того, був реалізований цілий ряд успішних проектів", - додав Азаров.

"Тобто, в принципі,у нас позитивне сальдо платіжного балансу. Я підкреслюю: за товарами і послугами. А за товарами, дійсно, є певний мінус,але в цілому у нас до країни надходить валюти більше ніж з країни виходить, тому у нас ростуть валютні резерви", - заявив прем’єр.

За його словами, негативне сальдо торгівлі товарами склалося у зв’язку з тим, що доходи громадян зростають і відповідно зростає попит на імпортні товари.

Так, нових автомобілів українці купили вдвічі більше, ніж минулого року.

"У нас зросла купівельна спроможність людей. Хто би що не казав, – громадяни стали більше купувати імпортної продукції. У нас почав зростати імпорт. Він зріс уже на 30%", - заявиви Азаров.

Крім того, прем'єр зазначив, що завдяки укладенню харкiвських угод у 2010 роцi вдалося утримати вiд пiдвищення цiни на затребуванi продукти харчування.

"Незважаючи на те, що ми проходимо досить складний перiод, незважаючи на абсолютно об'єктивний чинник - свiтове зростання цiн на нафту i на продовольство, проте на такi найважливiшi продовольчi товарнi позицiї, як м'ясо, хлiб, макароннi вироби - на них практично не зросли цiни в Українi, i вони значно нижчi, нiж у навколишнiх країнах", - сказав він.

"Цей чинник багато в чому залежить вiд того, що нам вдалося укласти харкiвськi угоди, вдалося знизити цiну на газ на значну суму", - додав Азаров.

Українська правда

.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування