У Грищенка кажуть, що дипломати "роз’яснювали позиції країни"

П'ятниця, 10 червня 2011, 19:26

Заяви опозиції, що представники посольства України в Європарламенті поширювали "компромат", абсолютно необґрунтовані і невиправдані.

Про це заявили в українському Міністерстві закордонних справ.

"Всі останні заяви Турчинова і Немирі, щодо некоректної поведінки українських дипломатів в рамках розгляду резолюції Європарламенту вчора, абсолютно необґрунтовані і невиправдані, і є, очевидно, реакцією БЮТ на те, що резолюція вийшла не такою жорсткою, як хотілося б цій політичній силі та їх союзникам в Європі", - заявили в міністерстві.

"В стандартні функції дипломатів будь-якої країни входять роз’яснення позиції країни, безпосередньо президента, від імені якого діє той чи інший посол, щодо ключових подій зовнішньої політики та внутрішньополітичного життя", - зазначили в МЗС.

"Саме таку роботу на постійній основі і проводить представник України в Європейському Союзі, нічим не викликаючи роздратування з боку європейських політиків, які дуже уважно ставляться до етичності поведінки дипломатів", - уточнили в відомстві.

"Це якраз пан Немиря, який звик проводити цілі дні по кафетеріях Європарламенту, вмовляючи депутатів від різних фракцій, підтримати найжорсткіше щодо України рішення, так само чинив і вчора, намагаючись переконати всіх в тому, що Україна не заслуговує на підтримку своїх євро інтеграційних прагнень", - заявили в МЗС.

Як відомо, у п’ятницю заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що представники посольства України перед прийняттям резолюції в Європарламенті поширювали "компромат".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...