Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Резолюцію Європарламенту бажано виконати - експерт

Субота, 11 червня 2011, 10:19

Критична резолюція Європарламенту юридично не є обов'язковою для виконання в Україні, однак її виконання бажано для подальшої інтеграції України в ЄС.

Про це заявив заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Дана резолюція не може розглядатися як втручання у внутрішній процес, як зазначив Сергій Ківалов. Навпаки, Євросоюз цією резолюцією пропонує допомогу, консультативну групу високого рівня і зазначає, що це допоможе змінити правила судочинства в Україні", - зазначив експерт.

Чалий впевнений, що дана резолюція не вплине на підписання між Україною та ЄС угоди про асоціацію включно з поглибленою та розширеною зоною вільної торгівлі, а підготовка до підписання цієї угоди знаходиться на завершальному етапі.

"Але якщо не буде реакції на цю резолюцію з боку української влади - це може поставити під сумнів подальшу інтеграцію України з ЄС", - заявив Чалий.

***

Разом з тим, директор консалтингової компанії Berta Communications Тарас Березовець вважає, що Єврокомісія зробить свої висновки з резолюції Європарламенту.

"Резолюція Європарламенту - неприємний момент, особливо зараз, коли Україна веде сьогодні переговори про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом і про скасування візового режиму", - цитує Березовця ЛігаБізнесІнформ з посиланням на Голос Америки.

Критиків цієї резолюції він закликає побачити в ній натяк на те, що ситуація з правами людини не може бути внутрішньою справою окремо взятої країни.

"Тому тут не йде мова про втручання з боку Страсбурга в політичну, економічну або суспільну ситуацію в України", - вважає експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування