Ющенко "наїжджав" на Ахметова для спонсорування дружини й дочки?

Понеділок, 13 червня 2011, 08:54

Секретаріат президента в 2005 році тиснув на МВС з метою пошуку правопорушень у діяльності бізнесмена Рината Ахметова.

Про це заявив екс-заступник глави МВС, нардеп Геннадій Москаль в інтерв'ю журналу "Профіль".

"З президентського секретаріату надійшла конкретна ввідна: особливу увагу треба приділити Ринату Ахметову - мовляв, це "головний мафіозі", "бандит", - розповів Москаль.

"Але у донецьких співробітників нічого конкретного ні на нього, ні на нинішніх депутатів із його оточення - Кия, Чорткова, Заца - не виявилося. Ми почали шукати самостійно", - згадує він.

Однак, за словами Москаля, в результаті багатьох перевірок нічого проти Ахметова не було знайдено.

"Я повернувся в Київ і відзвітував. У відповідь почув, що ми не вміємо працювати і копати треба глибше. Он, що люди говорять, в Інтернеті скільки статей. Ми зібрали все, що було в Інтернеті - жовте, чорне, надчорне. Почали перевіряти заново, звертали увагу на кожну дрібницю", - розповів депутат.

За його словами, тоді слідство вийшло на групу Немсадзе. "Але піймання таких бандитів, як Немсадзе або Міша Косий, не радувала тодішній секретаріат президента. Їх цікавили тільки певні прізвища", - зазначив Москаль.

Він розповів, що причиною обшуку в офісі однієї з фірм Ахметова, коли опергрупа приїхала на БТР, була інформація, "що нібито Немсадзе ховається в Ахметова".

Ахметов тоді не дозволив оглянути приміщення, оскільки боявся, що йому підкинуть наркотики, зброю чи вибухівку, розповів екс-заступник глави МВС.

"Взяли дозвіл на обшук в суді, але охорона все одно не пускала, забарикадувалася. Справа пішла на принцип: якщо не пускають, значить щось є. Ось і довелося взяти БТР - проти нього вже не попреш. Нічого тоді не знайшли, а сам Ринат Ахметов виїхав з Донецька", - говорить депутат.

За його словами, йому тоді доручили скласти довідку, що дійсно нічого не знайшли, кримінального накопичення капіталу немає.

"Тоді я не міг зрозуміти, навіщо це робиться. Чому на нас такий тиск?", - згадує він.

"А мене питають: "Ти що, не розумієш, навіщо був цей наїзд? Катерині потрібен спонсор на будівництво "лікарні третього тисячоліття", кошти якої потім розбазарили. Потрібні гроші Віталіні, в її фонди. Хто ж буде спонсорувати?", - сказав Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування