Янукович проштовхує через Раду пенсійну реформу і маніпуляції з "Нафтогазом"?

Вівторок, 14 червня 2011, 11:33

Президент Віктор Янукович вимагає від парламенту ухвалити цього тижня пенсійну реформу.

Про це повідомляють джерела ZN.UA.

Вимога озвучена через представника президента у Верховній Раді Юрія Мірошниченка.

Також президент вимагає ухвалити закон "Про гарантії держави виконання рішень суду".

Доопрацьований урядом законопроект про пенсійну реформу, як і раніше містить безліч непопулярних норм. Зокрема, норму про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років на 6 місяців щороку протягом 10 років.

Окрім того, так само планується збільшити мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років і підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років і для чоловіків — з 25 до 35 років.

Не змінилися пропозиції щодо збільшення віку виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців — 62 роки. Проте цей вік буде максимальним і продовжити перебування на держслужбі з 2013 року вже буде не можна.

Як і раніше пропонується збільшити необхідну вислугу для військовослужбовців — з 20 до 25 років.

Що стосується законопроекту №7562, то він, як зазначалося не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян, дозволяє Кабміну приватизувати об'єкти, раніше заборонені до приватизації і багато іншого.

Зокрема, законопроект передбачає внесення змін до 17 діючих законів. При цьому зміни лише до чотирьох законів мають відношення до предмета законопроекту — забезпечення виконання судових рішень.

Згідно з текстом документа, соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків і вчителів відтепер будуть регулюватися не законами, прийнятими Верховною Радою, а Кабінетом міністрів у ручному режимі, що прямо суперечить чинній Конституції Україні.

При цьому в законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щорічно встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави.

Також, законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".

Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК "Нафтогаз", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.

Заропонованими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News