Агафангел клянеться, що не відмовляв прихильникам Ющенка

Вівторок, 14 червня 2011, 12:20

Одеська єпархія спростовує інформацію про те, що митрополит Агафангел відмовлявся благословляти прихильників екс-президента Віктора Ющенка у 2004 році.

Про це йдеться у повідомленні Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, яку наводить УНІАН.

"Прес-служба Одеської єпархії уповноважена заявити, що ні в ході приватної бесіди з паном Венедиктовим, ні в інший час митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел не повідомляв про згаданий журналістом епізод", - зазначається в повідомленні.

"Цей епізод не тільки не мав місця, але й не міг відбутися в принципі, оскільки владика Агафангел ніколи ні словами, ні діями нікому не погрожував ніякими "прокльонами" за що б то не було ", - підкреслює прес-служба, додаючи при цьому, що "митрополит Агафангел є авторитетним архіпастирем" УПЦ МП.

"Прес-служба наполегливо просить журналістів точно передавати слова співрозмовника (навіть якщо, як у даному випадку, вони були озвучені під час приватної бесіди), і не приписувати у гонитві за сенсацією нікому, а тим більше православним ієрархам, неправдивих і скандальних висловлювань", - ідеться у заяві.

Водночас прес-служба Одеської єпархії не спростувала ряд інших, не менш гострих, фрагментів оприлюдненої бесіди головреда "Эхо Москвы" з митрополитом Агафангелом.

Раніше головний редактор "Эха Москвы" розповів, що під час їхньої бесіди Агафангел розповідав, що відмовлялвся благословляти людей, які підтримали на виборах Ющенка.

Також він розповідав, що, за словами одеського митрополита, "навіть якщо вся Українська православна церква вирішить вийти з Московського патріархату, то сам митрополит буде проти цього". "Навіть якщо Собор вирішить", - заявляв Агафангел.

Також, за словами Венедиктова, Агафангел назвав Львов українською Чечнею.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування