Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка знову уникнув зустрічі з депутатами Тимошенко

Вівторок, 14 червня 2011, 16:11

Генпрокурор Віктор Пшонка у вівторок знову не зустрівся з депутатами від "БЮТ-Батьківщина".

"Начальник управління, він же помічник Пшонки, повідомив, що генпрокурор не зможе зустрітися з народними депутатами у зв’язку з участю у засіданні Вищої ради юстиції", -  сказав біля Генпрокуратури Роман Забзалюк, повідомляє прес-служба БЮТ.

Депутати прийшли до Генпрокуратури 14 червня з вимогою виконати резолюцію Європарламенту по Україні - припинити політичні репресії проти опозиції і скасувати запобіжний захід для Юлії Тимошенко.

"Складається враження, що генеральний прокурор навмисно ховається від опозиції", - сказав Забзалюк.

"Він ігнорує виклики у Верховну Раду, він не хоче зустрічатися із народними депутатами, шукаючи нові приводи", - заявив він.

БЮТівець зазначив, що всупереч позиції Європарламенту та міжнародної судової практики, ГПУ ігнорує всі звернення Тимошенко та її захисників про скасування по відношенню до неї запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Забзалюк зазначив, що на даний час закінчено досудове слідство у кримінальних справах, тому з урахуванням положень статті 165 КПК України відсутні підстави для обрання відносно Тимошенко будь-яких запобіжних заходів.

Депутат додав, що підписка про невиїзд обмежує діяльність Тимошенко як лідера найбільшої опозиційної партії в Україні.  

Він також наголосив, що, згідно з зобов’язаннями України перед Радою Європи та положеннями указу президента №24/2011, резолюція Європарламенту, як одного з основних інституцій Євросоюзу, підлягає обов’язковому виконанню державними органами України.

Забзалюк повідомив, що депутати зареєстрували у Генпрокуратурі звернення, під яким поставили підпис понад 40 парламентаріїв. У ньому вони вимагають відповісти на звернення і депутатські запити, які були надіслані раніше і термін дії за якими уже збіг, повідомляє УНІАН.

"Ми попереджаємо, що в обов’язковому порядку будемо звертатися про грубе порушення Генеральною прокуратурою діючого законодавства до Європейського парламенту. Адже безпосередньо Генпрокуратура зобов’язана виконувати міжнародні угоди, чого не відбувається", - заявив Забзалюк.

На запитання, чи не збираються депутати заздалегідь записатися на прийом до генпрокурора, Забзалюк відповів, що, відповідно до чинного законодавства, народні депутати не записуються на прийом, а мають першочергове право "для спілкування з будь-якими посадовими особами в нашій державі".

Як відомо, 3 червня народні депутати не змогли отримати пояснень від Пшонки, чому він не реагує на скарги лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Тоді помічник генпрокурора повідомив, що Пшонка захворів і не зможе зустрітися з депутатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування