Експерт попереджає, що з українською владою скоро ніхто не сяде поруч

Вівторок, 14 червня 2011, 16:57

Негативні оцінки з боку міжнародних інститутів можуть вплинути на економічні взаємини України з Заходом.

Таку думку висловив голова представництва Transparency International в Україні Олексій Хмара, коментуючи звіт Freedom House, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За його словами, "будь-яка країна, що себе поважає, хоче бути членом авторитетних міжнародних об'єднань, таких як Рада Європи, ОБСЄ, різних економічних форумів".

"Напевно, дуже неприємно, коли з тобою не хочуть навіть поруч сідати. Одна з можливих втрат, яка може чекати Україну від подібних доповідей, полягає саме в тому, що жодна країна, що себе поважає, не захоче мати справу з нинішньою українською владою", - зазначив він.

Крім того, за словами Хмари, критика з боку таких організацій, як Freedom House, може вплинути і на економічні взаємини України з Заходом.

"Зрозуміло, східному капіталу часом легше домовлятися з режимами, ніж з демократичною владою. Але якщо Україна зацікавлена ​​в наближенні до демократичних стандартів, то їй необхідно навчитися дослухатися до доповідей міжнародних інституцій", - сказав представник Transparency International.

Він також зазначив, що немає причин не довіряти оцінкам Freedom House.

"Оцінки Freedom House, безумовно, справедливі. Я не знаю випадків, коли б ця організація припускалася у своїх роботах якихось помилок. Саме тому наша організація Transparency International використовує дані Freedom House як одне з джерел при складанні своїх щорічних звітів по всьому світу" , - підкреслив Хмара.

Як відомо, у вівторок Freedom House представив звіт з приводу ситуації в України, в якому, зокрема, сказано, що президент Віктор Янукович централізував владу, а в країні відбувається виборче переслідування лідерів опозиції.

Крім того, в організації висловили стурбованість підготовкою до майбутніх виборів 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування