Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У мера Донецька є "питання" до сина Януковича

Вівторок, 14 червня 2011, 17:15

Мер Донецька Олександр Лук’янченко каже, що будівельна корпорація "МАКО", президентом якої є Олександр Янукович, поки що діє законно на території готелю "Дружба" в Донецьку.

Водночас, на прес-конференції він визнав, що до корпорації є запитання, повідомляє УНІАН.

"До корпорації ("МАКО") у мене є питання, тому що вони випередили події", - сказав Лук’янченко.

За його словами, міськраді поки не надали офіційно затверджений проект будівництва, тому міська влада не знає, що буде побудоване на місці готелю "Дружба".

Мер підтвердив, що корпорація "МАКО" законно орендувала територію довкола готелю у міськради. Він нагадав, що за новим законом орендар має право виконувати роботи зі знесення на своїй території й до затвердження проекту будівництва.

"Власник (орендар) на своїй території виконує роботи зі знесення. Поки що все, що зроблене, – воно законне", - констатував міський голова Донецька.

Лук’янченко пояснив, що основні питання, які у нього є до корпорації "МАКО", – це питання щодо майбутнього проекту, наскільки він відповідає затвердженому генплану міста, нормам безпеки, поверховості будівлі тощо.

"Так, є питання. Ті, що стосуються випереджаючих дій. Вони купили об`єкт фактично з тією кількістю землі, яку було віднесено до цього об`єкту (готелю "Дружба"), і після цього, не вирішивши інших питань, не узгодивши інших питань, почали проводити дії (огороджувати територію)", - сказав мер.

Він визнав, що "МАКО" всупереч опору мешканців довколишніх будинків відгородила територію разом з дитячим майданчиком навколо готелю "Дружба".

Лук’янченко погодився, що при встановленні огорожі та підготовці території до знесення готелю, фізична сила не мала застосовуватися до протестуючих мешканців сусіднього будинку.

"Ми розберемося тут, розглянемо з усіх боків ці питання", - пообіцяв Лук’янченко.

Пояснюючи, чому не було попередніх громадських слухань з цього будівництва, мер Донецька заявив: "На сьогоднішній день громадські слухання проводяться за новим законодавством, прийнятим цього року, тоді, коли зачіпається доля дуже великої кількості мешканців. А тут виступили мешканці одного будинку".

Як відомо, 8 червня жителі Донецька, які намагалися перешкодити будівництву у дворі свого будинку, одержали тілесні ушкодження від невідомих молодих людей.

За словами мешканців, вони намагалися перешкодити встановленню металевої огорожі навколо майбутнього будмайданчика, межа якого підходила майже до під`їздів, відгороджуючи дитячий майданчик. Вони наголосили, що громадських слухань не було.

Документів на територію вони від будівельників не домоглися. За даними мешканців, на місці аварійного готелю "Дружба" заплановано зведення висотного будинку за проектом корпорації "Менеджмент ассетс компані" ("МАКО"), яку очолює син президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...