Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київському апеляційному адмінсуду зняли голову

Середа, 15 червня 2011, 12:22

Вища рада юстиції звільнила з посади голови Київського апеляційного адміністративного суду Анатолія Денисова.

Як повідомляє газета "Экономические известия", таке рішення члени ВРЮ ухвалили на засіданні у вівторок, 14 червня.

Голова ВРЮ Володимир Колесніченко під час засідання повідомив, що Денисов втратив свою посаду після того, як судді Київського апеляційного адмінсуду (КААС) на своїх зборах висловилися проти того, щоб Денисов очолював даний суд.

При цьому Денисова звільнили під час відпустки й без його особистої присутності.

Київський апеляційний адмінсуд, за негласною ієрархією, є другим за значимістю й впливовістю в системі адмінсудів. КААС приділяється серйозна роль у рамках будь-яких загальнонаціональних виборів в Україні.

Видання зазначає, що у виборчий період 2010 року Денисова часто бачили в приймальні голови Верховного суду України, екс-депутата БЮТ Василя Онопенка.

Під кінець останніх виборчих перегонів депутати-регіонали почали постійно чергувати в КААС, а у Верховній Раді з’явився проект постанови про звільнення Денисова з посади голови КААС.

Однак восени 2010 року, як пише газета, Денисов "став важливим козирем у міжусобній боротьбі" між Сергієм Ківаловим і Андрієм Портновим.

Портнов, знаючи про один скандальний лист Денисова, мав серйозні аргументи для зняття з посади глави ВРЮ Володимира Колесніченка, який входить у орбіту Ківалова.

Тому питання про звільнення Денисова з посади голови КААС відклали.

Видання не виключає, що Денисов тепер може залишитися на посаді судді.

Як вважає газета, "миролюбна атмосфера" на засіданні ВРЮ 14 червня, явка майже всіх її членів, швидкість ухвалення рішення по Денисову "побічно свідчать про те, що у всій цій ситуації має місце компроміс між ключовими гравцями у ВРЮ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування